pühapäev, 26. september 2021

Kandidaatide ligimeelitamise uus tööriist: paindlike hüvede pakett

Mida teha olukorras kui konkursile ei laeku piisavalt sobivaid kandidaate või sihtotsingud ei too oodatud tulemusi?

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Ma kõlan nüüd kui müügiagent aga abi võib tõepoolest olla lähemal kui sa arvata oskad! Üks uus tööriist, mida nii mitmedki tööandjad ka Eestis pakkumas on kontseptsioon nimega paindlike hüvede pakett!

Paindlike hüvede pakett, nagu nimigi ütleb, tähendab põhimõtteliselt seda, et inimene ise saab endale sobiva motivatsioonisüsteemi kokku panna valides tööandja poolt pakutud pakettidest või elementidest endale just kõige enam sobivamad komponendid.

Tihtipeale on tööandjad pakkumas paindlike hüvede pakette paralleelselt tavapärase motivatsioonisüsteemi elementidega, nagu näiteks ühisüritused, puuviljavaagnad kontorites, sünnipäevade tähistamine jne.

Paindlike hüvede pakette on väga erinevaid. Jagan siinkohal kolme näidet:

1) Töötajatel pakutakse võimalust valida paari erineva ettevõtte poolt loodud paketitüübi vahel. Selline lahendus on näiteks Luminori pangas, kus inimesed saavad valida kahe võimaliku paketitüübi vahel.

2) Töötajad saavad nö punktisüsteemi limiidi alusel valida endale sobivaid hüvesid. Näiteks Avalance Laboratory’s teenivad töötajad punkte staazi pealt ja saavad siis ettevõtte poolt pakutud nimekirjast valida just endale sobivaid hüvesid vastavalt sellele, kui palju hetkel punkte on.

3) Töötaja vajadustest lähtuv pakett. Näiteks pakub taolisi töötaja persoonis tulenevaid hüvesid Sweco, kus töötajale hüvede pakkumisel ollakse paindlikud ja disainitakse pakkumised just indiviidipõhiselt, olgu selleks siis mentori võimaldamine, paindlikkuse pakkumine lapsevanematele vmt.

NB! Sweco on ka üks väheseid tööandjaid Eestis, kes on paindlike hüvede paketi pakkumise teema ka oma töökuulutustesse lisanud!

Paindlike hüvede pakettide kohta saad rohkem lugeda ka siit Personaliuudiste artiklist.

Seega, kui sul tundub, et mõtted otsa saanud, kuidas inimesi ligi meelitada ja oma töökuulutused atraktiivseks muuta, soovitan kaaluda paindlike hüvede pakettide loomist ning nende kuvamist oma tööpakkumistel!

7. oktoobril ootan sind aga raamatuesitluse klubisse Äripäevas (rohkem saad ürituse kohta lugeda siit), tule ise ja kutsu sõber ka kaasa. Ärge aga unustage end siis üritusele registreerida siin: https://forms.gle/XdUqtm3W9rBaEt4B8. Üritusel esitleme „Praktilise värbamisturunduse käsiraamatut“ ja virtuaalse taskuteatmiku „Värbamishäkid“ ilmumist ning jagame koos Renita Käsperiga ka erinevaid värbamislugusid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar