esmaspäev, 20. juuli 2015

Värbamislahendused kodulehel

Viimase statistika kohaselt on Eesti tööandjatel katmata rohkem kui 7300 ametikohta ning vakantsete kohtade arv aina kasvab. Värbajate üha suuremaks väljakutseks on kujunemas kandidaatide ligimeelitamine ja sobilike leidmine. Välja on tuldud erinevate lahendustega, kes korraldab värbamiskampaania, kes muudab töökuulutust atraktiivsemaks, kes tuleb välja mõne muu põneva värbamislahendusega.  
Oma seekordses postituses tahan kõigile meeleheitel värbajatele välja pakkuda mõned lahendused, millega muuta värbamisprotsess tööotsijale võimalikult lihtsaks ja personaalseks, spikerdades ja jagades sellise põneva tööandja nagu Children’s Mercy haigla kodulehe lahendusi:
- värbajate tutvustus. Kui tavapäraselt on töökuulutuse juurde lisatud värbaja nimi, amet ja telefoninumber, siis Children’s Mercy haigla on siin leidnud põneva aga lihtsa lahenduse, millega oma organisatsioon avatumaks muuta, lisades kodulehe karjääri rubriiki kõigi värbajate kohta foto ühes video- (lingiga YouTube) ja lühitutvustusega. Miks mitte taolist võimalust ka oma kodulehel kasutada, lisades juurde näiteks värbaja poolt räägitavad keeled või põhilised valdkonnad, kuhu töötajaid otsib.
- videointervjuu läbiviimine „tutvusta end meile“ (ingl.k „intruduce yourself to us“) programmi järgi, mille kohaselt saab huviline peale lühiankeedi täitmist ja oma sooviavalduse faili üleslaadimist anda rääkida tööandjale enda lugu läbi video (selleks on kandidaadil vaja muidugi siis kaamera ja mikrofoniga arvutit) – tutvustades oma oskusi, kogemusi, huvialasid jne. Video aitab kandidaadist palju parema ülevaate saada ning seeläbi otsinguportsessi tulemuslikumaks muuta.
Ekraanipilt töövestluse protsessi kirjeldavast filmist Children's Mercy haiglas
- töövestluse  näidisvideo koostamine ja lisamine kodulehe karjäärisektsiooni. Näiteks Children’s Mercy on siinkohal kasutanud lihtsat amatöörvideot (asub YouTube keskkonnas ja sellega on võimalik tutvuda siin), mis aitab kandidaatidel saada juba enne töövestlusele tulekut hea ülevaate sellest, kuidas ettevõttesse jõuda, kus parkida, kus toimub vestlus ja kuidas liikumine ettevõtte ruumides. Juba kolmas lihtne lahendust selle haigla poolt, kuidas muuta asjad tööotsija jaoks lihtsaks ja personaalseks.


Hea lugeja, kui märkad mõnda lahedat töökuulutust või oled ise mõne põneva kuulutuse koostanud, siis saada see mulle Facebook’i sõnumitesse või meiliteel aadressil: helo_tamme@yahoo.com.


Soovitused:
- lisa oma värbajate kohta info kodulehele - see aitab suhtlemise ka palju personaalsemaks ja võrdväärsemaks muuta, saadab ju kandidaat oma loo, miks mitte siis lisada lühilugu värbaja kohta kodulehele?
- kandideerimise lingi juurde lisa võimalus kandideerida näiteks video CV’ga, mille huvilised saaksid salvestada vastaval lingil sinu kodulehel.
- tee ise või kasuta professionaalide abi näidisvideoloo koostamiseks töövestluse kohta: lisa sinna info kontori asukoha ja muude protseduurireeglite kohta (nt parkimine, suhtlemine valvelaua töötajaga, liikumine kontoris, täidetavad dokumendidjmt).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar