pühapäev, 24. aprill 2016

Kuidas müüa oma järgmist järelkasvuprogrammi ja noppida turult parimad kandidaadid?

Üha enam on turul erinevaid kodumaised kui ka rahvusvahelisi tööandjaid, kes kutsuvad osalema oma järelkasvu programmis (heal lapsel ikka minu nime, ühe jaoks on see järelkasvuprogramm, teisele talendi- või juhtide arenguprogramm, kolmandale üldse stipendiumiprogramm). Kuigi põnevaid programme tuleb juurde nagu seeni peale vihma, on potentsiaalsete kandidaatide arv vähenemas. Miks? Aga selle pärast, et aasta aastalt tuleb turule üha vähem inimesi kuna tänased tudengid on põlvkonnast, mil Eestis sündivus drastiliselt vähenes. Seega, kordan küsimust: mida teha selleks, et panna parimatel suu vett jooksma?

Seekordne postitus põhineb tuntud ja tunnustatud reklaamiagentuuri OgilvyOne Worldwide globaalse sponsorlusprogrammil, mis kutsus kandidaate üles telliskivi müüma. Tegemist oli YouTube keskkonnas oleva videoüleskutsega, müüa punast telliskivi ja koostada selleks 1-2 minuti pikkune reklaamvideo, mis tuli samuti YouTube üles laadida. Kõigi kandideerinute ehk video üles laadinute hulgast valiti välja kolm parimat, kes kutsuti Cannes’i reklaamivaldkonna festivalile, kus neil tuli publiku ees teha ettekanne Motorola Droid nutitelefoni kohta.

Tulemustest. Saadi:
- üle 230 videopostituse 12 riigist,
- üle 100000 visiidi YouTube kanalile,
- üle 90000 video vaatamise.

Võitja ehk väljavalitu sai auhinnaks 3-kuulise stipendiumi OgilvyOne Worldwide’s.


Edu faktorid ehk mida teha selleks, et saada talendid enda järelkasvuprogrammi.
1. pead olema teada ja tuntud. Jah, nimi maksab ja bränd ka. Seega kui tahad saada parimaid, pead ka ise milleski parim olema.
2. organiseeri konkurss. Ainuüksi teadmine, et tegemist on konkursiga, kõnetab mitmeid. Ogilvy korraldas konkursi „Maailma parima müügiinimese otsing“ (inglise keeles “search for the world’s greatest salesperson”)
3. oluline on väljakutse! Lisaks võidule tuleks pakkuda ka veidi närvikõdi. Antud juhul tuli kandidaatidel mõelda välja lahendus, kuidas müüa punast telliskivi. Mõtle nüüd ise, kuidas seda sina teeksid!
4. paku präänikut. Lisaks ahvatlevale võidule tuleks pakkuda miskit ahvatlevat veel. Ogilvy kutsus 3 finaalikandidaati Prantsusmaale Cannes’i Rekaamimaailma Festivalile.
5. kui teed midagi, tee seda suurelt ja panusta ka omalt poolt sellesse. Ogilvy koostas ahvatleva videoüleskutse, avas oma YouTube kanali, lõi erinevaid keskkondi, kus kampaaniat reklaamida jne.



Kui tahad teada, kes ja millise müügivideoga selle konkursi võitis, siis saad seda teada siit lingilt: https://www.youtube.com/watch?v=DYnazMDvGsI

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar