pühapäev, 22. juuni 2014

Muuda töökuulutus atraktiivseks: kasuta eristuvat pildimaterjali!

Jaanipäeva puhul postitan seekord ühe sellise väikese vimpkaga töökuulutuse, mille osas võiks öelda, et see on konservatiivsema tööotsija jaoks ehk isegi veidi šokeeriv. Tekitasin huvi? No siis on põhjust edasi lugeda.

Kui muidu tuuakse lapsehoolduspuhkusele jääva töötaja asendaja otsingul välja, et tegemist on „lapsehoolduspuhkusel oleva töötaja asendamisega“ või siis „ajutiselt ära oleva töötaja asendamisega“, siis loovagentuur Newton on otsustanud selle sõnumi pildiga edasta andes läbi ultraheli pildi teada, et „RÕÕMUSTAVATEL ASJAOLUDEL OTSITAKSE UUT PROJEKTIJUHTI“.

Kuna tegemist on loova inimese otsinguga, mille puhul oodatakse kandidaatidelt sellist raamidest väljapoole mõtlemist, siis ilmselgelt toetab siinkohal kuulutuse visuaal sõnumi edastamist. Kui oled selline nö veidi teistmoodi mõtlemisega inimene, siis järelikult on see kuulutus sulle, kui aga oled inimene, keda see kuulutus ei kõneta ning keda see ehk isegi šokeerib, siis järelikult pole see töö sulle mõeldud.


Soovitused töökuulutuse koostamiseks: oled oma ettevõttesse otsimas nö teistsuguse mõtlemisega töötajat, kes oleks (1) loova mõtlemisega, (2) tuleks pidevalt välja uute ideede ning (3) nutikate lahendustega? Kui vastasid jah kõigile kolmele küsimusele, siis:
- Otsi töötajat läbi uuemate kanalite – traditsioonilised kanalid nagu ajalehed ja tööportaalid ei pruugi olla kohad, kus sa sellist inimest leiad. Tasuks siinkohal kaaluda uuemaid kanaleid nagu Facebook või erialaportaalid.
- Vormistades kuulutust ürita kasutada rohkem pildimaterjali ja vähem teksti. Kui otsitava ametikoha sihtrühmaks on pigem nooremapoolne kandidaat, siis arvesta sellega, et pikka töökuulutust ei pruugi nt Y-generatsiooni esindajad üldse läbi lugedagi.
- Pilt peab sihtrühma kõnetama, kuidas seda teha, on sinu enda valik. Võid kasutada nö šokeerivat visuaali nagu Newton seda tegi või lisada šokeeriv sõnum, nagu Mediacom mõned aastad tagasi oma töökuulutuses välja tõi, et otsib „munadega projektijuhti“


Hea lugeja, kutsun sind üles teavitama põnevast töökuulutusest! Oled ise koostanud kuulutuse, mille üle oled uhke ja tahaksid teistega jagada või on sul silma jäänud mõni, mis on väga eriline ja põnev, siis anna mulle sellest julgelt teada aadressil helo_tamme@yahoo.com või kirjutades mu Facebooki sõnumitesse. Kõigi enne 30.septembrit laekunud kuulutuste vahel loosin välja ühe õnneliku, kellele kingin suure karbi šokolaadi J

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar