pühapäev, 29. juuni 2014

Muuda töökuulutust atraktiivseks: koosta järgmine kuulutus luulevormis!

Juba neli järjestikust sügist olen Tallinna Majanduskooli personalitöö tudengitele toonud eeskujuks just seda luulevormis koostatud töökuulutust, millega Express Post otsis buumiajal oma meeskonda KOJUKANDE DIREKTORIT. Kuna tegemist on siiski tavapärasest täiesti erineva töökuulutusega, siis otsustasin teha seekord järjekordse erandi ning jagada seda aastategust töökuulutust, mis sai palju positiivset vastukaja just sobilike ja ka põnevate kandidaatide näol.

Pöördusingi läbi Facebooki Riina Beljajev’i, kes lisaks sellele, et on minu kunagine koolikaaslane ja lapsepõlve tuttav, on ka Express Posti lapsehoolduspuhkusel viibiv personalijuht ning nimetatud töökuulutuse koostaja. Palusingi Riinalt veidi siseinformatsiooni, kuidas nad tooaeg sellise töökuulutseni jõudsid ning milline oli tagasiside.
Riina: „Kojukande direktori ametikoht on AS Express Postis tegevjuhi järel n.o teine positsioon, sest tema meeskonnas on enamus (ca 90%) ettevõtte ligi 700 töötajast. Kuna ajakirjandusväljaannete kojukanne on ettevõtte põhitegevus, oli tegemist väga olulise ametikoha täitmisega.
Tahtsime teha kuulutuse, mis millegagi silma paistaks. Luuletuse vorm ei olnud eesmärk omaette, see tekkis kuidagi protsessi käigus.
Kui vestlusel uurisime kandidaatidelt, miks see töö neid huvitab, siis nimetasid mitmed naljaga pooleks seda võimalust, et pakkusime kuulutuses välja võimaluse kuningriiki juhtida.
Üks kandidaat saatis oma CV suure, peaaegu meetripikkuse, papist tuutu sees kulleriga ja oli selle käsitsi kirjutanud pruunile vanaaegsele paberile. Oma motivatsioonikirja oli ta teinud ka luulevormis. See oli väga äge lahendus, ta oli ikka kõvasti vaeva näinud. Ilmselt teda inspireeris see, et pakkusime ju oma kuulutuses "kuningriigi" juhtimist.
Aga vaatamata sellele, et kuulutuses nõuded praktiliselt puudusid, olid vaid üksikud täiesti sobimatud kandidaadid. Nii et loodetavasti see kuulutus suunas inimesed oma peaga mõtlema ja hindama, kas kuninga amet võiks olla neile võimetekohane, sest nõuete loetelu, mille taha plusse ja miinuseid tõmmata ju polnud.
Lõppkokkuvõttes me saime piisavalt kandidaate, kelle hulgast valik teha. Mulle isiklikult meeldis, et oli ka mitmeid juhikogemusega inimesi teistelt aladelt. Meeldis, et nad julgesid kandideerida, sest otsisime pigem juhti, mitte niivõrd selles valdkonnas juba kogenud tegijat. Ühe sellise kandidaadi lõpuks ka valisime.“
  
Igatahes hästi põnev ja eriline lahendus, mis aitas kaasa töökuulutuse atraktiivsemaks muutmisel ning millesarnast mina ei ole näinud ei enne ega ka peale selle töökuulutuse avaldamist. Kui vaadata reklaamimaastikult üldiselt ringi, siis ei paista ka siin just palju selliseid luulevormis koostatud kuulutusi, pigem on levinud riimuvad sloganid, aga selliseid reklaame, mille sõnum oleks edastatud luuletusena leidsin ainult üksikuid, nt Nike naistele suunatud reklaam


Soovitused töökuulutuse koostamiseks:
- Koosta oma järgmine töökuulutus luulevormis, olenemata sellest, kas otsid kedagi oma konnatiiki või kuningriiki, ühe vahva luuletuse annab igast ettevõttest ja töökohast teha.
- Luulevormis edastatavat sõnumit aitab siinkohal toetada ka õnnestunud pildimaterjali valik, nt Express Post lisas pildi tühja kuninga troonist, mis vajab täitmist.
- Kui tegemist on konkursiga, millega otsid spetsialisti või juhti, võid kandidaatidele anda ka kodutöö – sellega saad huvilised Bingo-kandideerijatest (ehk nendest, kes igale töökuulutusele oma CV saadavad) eristada. Nt Express Post palus saata põhjenduse, miks inimene seda tööd teha soovib ning mida kandidaadid tööandjalt vastu ootavad.


Hea lugeja, kutsun sind üles teavitama põnevast töökuulutusest! Oled ise koostanud kuulutuse, mille üle oled uhke ja tahaksid teistega jagada või on sul silma jäänud mõni, mis on väga eriline ja põnev, siis anna mulle sellest julgelt teada aadressil helo_tamme@yahoo.com või kirjutades mu Facebooki sõnumitesse. Kõigi enne 30.septembrit laekunud kuulutuste vahel loosin välja ühe õnneliku, kellele kingin suure karbi šokolaadi J




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar