pühapäev, 6. juuli 2014

Töökuulutus kui lugu sinu töötajaskonnast ehk diagrammid töökuulutusele!

Täna otsisin sahtli põhjast välja ühe järjekordse töökuulutuse aastast 2007 (mis avaldati ajalehes Äripäev) ehk ajast, kui toimus palgaralli ja töötajaid oli raske leida, mistõttu tööandjad pidid töötajate värbamisel tavapärasest leidlikumad olema ja panustasid aktiivsemalt töökuulutustesse.

Tegemist on Sampo Panga (praegune Danse Bank) töökuulutusega, kus otsitakse CONTROLLERit, kelle peamisteks tööülesanneteks on analüütiliste aruannete ja eelarvete koostamine jmt, ühesõnaga otsitakse finantsinimest. Mis mulle antud töökuulutuse juures aga eriti meeldib, on see, et kuulutusele on lisatud kolm pie-diagrammi, mis annavad ülevaate ettevõttes töötavate töötajate vanuselisest, hariduslikust ja staazilisest jagunemisest. Finantsinimestest kandidaatidel piisab lihtsalt töökuulutusele vaatamisest, kui pilt selge, kes on need potentsiaalsed uued töökaaslased, kes teda uues töökoha ootamas on.
Loovalt on antud kuulutuses välja toodud ka nö „ettevõtte poolt pakutav“ osa, mis kannab nimetust „5 põhjust, miks valida SAMPO“.

Tagasi aga diagrammide juurde. Sellisel statistiliste näitajate väljatoomisel võib olla lisaks olemasolevast töötajaskonnast ülevaate andmisel veel kaks eesmärki: (1) otsitakse inimesi diagrammi sellesse sektorisse, kus on kõige suurem osa töötajaskonnast (antud juhul vanused 25-35 aastat) või (2) töötajaskonna erisuste rõhutamiseks just vähe esindatud sektoritesse (46+ vanusega kandidaate).
Kui juba statistilistest näitajatest ja töötajaskonnast juttu, siis on siinkohal ehk paslik välja tuua 2011. aastal ISS Taani ning PricewaterhouseCoopers’i ja INNOVERSITY poolt läbi viidud uuring, kus uuriti, kas mitmekesistel meeskondadel on mõju organisatsiooni majandustulemustele. Ja nagu uuringuga selgus, siis mitmekesised meeskonnad (ehk need, kus on teatud osakaal erinevast soost, rahvusest ja vanusest esindajaid) teevad homogeensete meeskondadega võrreldes 3,7% paremaid tulemusi. Kui uuring rohkem huvi pakub, saad sellega tutvuda siin.
Seega, kui soovid paremaid majandustulemusi, siis eeltoodud uuringu tulemusena on üheks tulemuste parandamise võimaluseks mitmekesiste meeskondade loomine, miks mitte alustada sellega juba värbamisel?!


Soovitused töökuulutuse koostamiseks:
- Organisatsiooni tutvustamiseks võid töökuulutusele näitajaid, mida saad välja tuua erinevatel diagrammidel. Võid diagrammidel välja tuua töötajaskonda iseloomustavaid näitajaid (nt vanus, sugu, rahvus, staaž) või ka ettevõtte tulemusi (käive, kasum, kliendid jne).
- Kui soovid moodustada mitmekesiseid meeskondi, siis kindlasti rõhuta seda ka oma töökuulutusel ning lisa vastav statistika, millega julgustad inimesi kandideerima – võid kasutada diagramme või ka sõnaliselt sellist infot välja tuua (nt nagu ISSi erivajadusega inimesi kandideerima julgustav kuulutus).
- Eristu! Selle asemel, et kirjutada „pakume“ või „nõuame“ kirjuta hoopis „7 põhjust, miks meile tööle tulla“, "5 põhjust, mis muudavad meid parimaks tööandjaks".


Hea lugeja, kutsun sind üles teavitama põnevast töökuulutusest! Oled ise koostanud kuulutuse, mille üle oled uhke ja tahaksid teistega jagada või on sul silma jäänud mõni, mis on väga eriline ja põnev, siis anna mulle sellest julgelt teada aadressil helo_tamme@yahoo.com või kirjutades mu Facebooki sõnumitesse. Kõigi enne 30.septembrit laekunud kuulutuste vahel loosin välja ühe õnneliku, kellele kingin suure karbi šokolaadi J



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar