pühapäev, 27. juuli 2014

Eristu töökuulutuse disainis: koosta sõnade pilve töökuulutus!

Kas tead, mis on "sõnade pilv" ehk word cloud? Kas oled seda mõnes töökuulutuses märganud? Pean kahjuks nentima, et mina Eesti töökuulutuste maastikul seda näinud ei ole, küll aga leidsin Cactus Communication'i töökuulutuse, millega otsiti vabakutselisi toimetajaid (freelance editor). Järjekordselt üks selline hea võimalus muuta oma töökuulutus atraktiivseks ning eristuda teistest tööpakkujatest, kasutades selleks uut disainielement värbamissõnumi edastamiseks.

Sõnade pilve tegemine on tegelikult nii lihtne, et enne ei usu, kui ise järgi proovida. Seega proovisin järgi ja koostasingi teema näitlikustamiseks ühe võimaliku personaljuhi otsingu värbamissõnumi sõnade pilvel, millele võib lisaks ettevõtte logole ja tutvustusele, soovi korral lisada ka traditsiooniliselt töö kirjelduse, nõudmised ja ettevõtte poolt pakutava. 

Pole paha, eks? Tegelikult üks järjekordselt lihtne (ja ka tasuta) võimalus muuta tavapärane töökuulutus põnevaks lisades sellele uuendusliku disaini elemendi ning eristuda nii paljudest teistest tööpakkujatest.


Soovitused töökuulutuse koostamiseks:
- uuri erinevaid sõnade pilve koostamise võimalusi pakkuvaid lehekülgi siit ja vali nende hulgast välja see, mis sobib kõige paremini just sinu sõnumit kandma.
- sõnade pilve sõnumi koostamisel tuleb läbi mõelda, mis on see sõnum, mida edastada soovid. Seega vali hoolikalt sõnu (mida soovid rõhutada) ja pilti, mis aitaks sõnumit edastada. Näiteks ehitusettevõte võib kasutada maja pilti ja ehituse ning otsitavat ametikohta iseloomustavaid sõnu.
- sõltuvalt otsitavast ametikohast võid lisada ainult sõnapilve või siduda selle traditsioonilise töökuulutusega, kus on täiendava tekstiga välja toodud täpsem informatsioon vakantse ametikoha kohta.

Koostasid töökuulutuse, milles kasutasid mõnda minult saadud nippi või soovitust, siis lisa selle kuulutuse link vastava postituse alla, et ka teised sellest inspiratsiooni saaks! J

Hea lugeja, kutsun sind üles teavitama põnevast töökuulutusest! Oled ise koostanud kuulutuse, mille üle oled uhke ja tahaksid teistega jagada või on sul silma jäänud mõni, mis on väga eriline ja põnev, siis anna mulle sellest julgelt teada aadressil helo_tamme@yahoo.com või kirjutades mu Facebook'i sõnumitesse. 
Kõigi enne 30.septembrit laekunud kuulutuste vahel loosin välja ühe õnneliku, kellele kingin suure karbi šokolaadi J



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar