pühapäev, 20. aprill 2014

Tutvusta pakutavat töökohta: korralda ekskurssioon!

Kuidas püüda kaks kärbes ühe hoobiga? Üheks võimaluseks on seda teha nii nagu Solarise Toidupoe töökuulutuses on tehtud, kus kutsutakse „TULE SUVEKS VÕI PÜSIVALT TÖÖLE!“
Mis antud kuulutuse puhul just eriti silma hakkavad on tööandja poolt korraldatavad töökohta tutvustavad ekskurssioonid, mille jooksul lubatakse tutvustada ameteid ja töötingimusi. Jällegi üks uudne võimalus inimestes huvi tekitamiseks: põhimõtteliselt ettevõte nagu ei kutsugi inimesi kandideerima vaid pigem pakub välja, et „tulge ja tutvuge meie imelise organisatsiooniga“.
Kui Solarise Toidupood on varemgi töökuulutustega endale töötajaid otsinud, siis antud kuulutus eristub varasematest eelkõige seepoolest, et puuduvad klassikalised töökuulutuse elemendid: ettevõtte kirjeldus, ametikoha kirjeldus, nõuded kandidaatidele ning töötajatele pakutav. Lihtsalt on välja toodud kaupluse juhataja poolt korraldatavad ekskurssioonide ajad, kus saavad osaleda kõik huvitatud.
Taoline värbamismeetod sobib ilmselgelt just ametikohtadele, kust kandidaatidelt ei eeldata kõrgeid kvalifikatsiooni nõudeid: täitsa võimalik, et huviline, kes kohale läheb ja töökohast huvitub, saab kohe ka proovipäevale või miks mitte isegi tööle jääda. Lisaks võib eeldada, et paljudel nö lihtsama töö tegijatel, ei ole CVd koostatud ning nad kas ei viitsi, ei taha või ei oska seda teha – antud konkursil aga seda üldse ei eeldatagi. Mis järjekordselt kasvatab huviliste arvu.

Madalama kvalifikatsiooni nõuetega töökohtade puhul tulebki arvestada sellega, et inimestele tuleb töökohale kandideerimine võimalikult lihtsaks muuta. Ilmselgelt ei ole paljudel neist eelkoostatud CVsid ning enamus ei ole huvitatud motivatsiooni või kaaskirja koostamisest, veel vähem mõne täiendava ülesande sooritamisest töökohale kandideerimiseks. Mida vähem lisaülesandeid ja mida lihtsam kandideerimise protsess, seda rohkem huvilisi kindlasti ka vakantse koha vastu huvi tunneb.

Soovitused töökuulutuse koostamiseks:
-          Kui pakud töökohta, kuhu saab ka nö „inimene tänavalt“ päeva pealt või peale lühiajalist väljaõpet tööle asuda, siis mõtle taolise ekskursiooni kasutamise võimalusele nagu ka Solarise Toidupoe töökuulutuses seda tehtud on.
-          Too juba oma töökuulutuses välja töökohta tutvustava ekskurssiooni või lahtiste uste päevade ajad, nii saavad huvilised kohale tulla. Kohapeal saad aga huvilistel lasta ettevõtte tööletuleku ankeete täita, nii jõuad ka kandidaatideni, kellel oma CV ehk puudub ning nad seetõttu loobuvad ka kandideerimisest.
-          Töökuulutusse lahtiste uste päevade või ekskurssiooni infot lisades, vaata, et see üritus ei toimuks väga kauges tulevikus. Inimene, kes tööst on huvitatud tahab tööd nüüd, kohe ja praegu, seega oleks mõistlik taolisi üritus kord nädalas või üle nädala korraldada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar