pühapäev, 8. august 2021

Värbamislood: Job Thesaurus

Värbamishäkkidest võib lausa sõltuvusse jääda. Mida rohkem nende kohta uurida, seda selgemaks saab, et erinevaid vidinaid, mis lihtsustavad tööd ja aitavad luua positiivset kogemust, on maailmas väga palju. Seepärast on mul tõsiselt hea meel, et otsustasin see suvi sellise väljakutse vastu võtta, et erinevaid värbamislahendusi uurida ja neist kirjutada. Väga loodan, et nendest on teile kasu ka olnud.

Sellenädalane häkk tuleb järjekordselt Sabinalt. Mulle tundub Sabina nagu mustkunstnik, kes oma varrukast uusi trikke järjest välja võlub. Maagiline! Igatahes andis Sabina teada, et olemas on selline vahva tööriist nagu Enlighten Jobs Thesaurus™ ofJob Searches. Tegemist on lehega, kus on ametikohti võimalik ise otsida mingi konkreetse ametikoha nimetuse järgi või valdkondade järgi leida endale lähim vaste.

Valides nt Human Resources (ehk personalijuhtimine), annab ta kõige enam kasutatavad nimetused. Lisaks sellele, pakub leht:

·       Mis on soovituslik nimetus selle ametikoha puhul

·       Erinevaid sünonüümid antud ametikoha nimetusele

·       Märksõnad

·       Levinuimad otsingusõnad

 

Oma kogemust jagades toob Sabina välja järgmist: „Samuti leiab sealt viiteid mõnedele blogipostitustele. Sealt leiab ka infot, mis on eraldi suunatud nii tööotsijale, värbajale, töötasu info jne. See on aga suunatud US turule ja kohati vist ka vananenud. Suurim väärtus minu jaoks on võimalus just teha ajutreeningut ning mõelda kastist välja andmebaasiotsingut ja turu kaardistust tehes. Alustame ju ikka algusest, et mis on see ametinimetus, mis minu ideaalsel kandidaadil võiks täna või varasemalt olnud olla. Milliseid märksõnu ja sünonüüme peaksin lisama oma otsingutesse.“ Viimast kommentaari arvesse võttes soovitan omalt poolt läbi mõelda, millist ametinimetust te enda puhul kasutamas olete. Kontorihaldjas või tööõnne ekspert võivad kõlada küll ägedalt, kui aga olete täna avatud tööpakkumistele ja tahaksite silma jääda head hunteritele, siis tasuks oma ametinimetust näiteks LinkedIn’i profiilil tuunida ja muuta nö tavapärasemaks, et te lihtsamini leitav oleksite 😊

Head katsetamist!

Kas teadsid, et kõigist värbamislugudest ja ka mitmest teisest põnevast värbamishäkist valmib juba sügisel koostöös värbamisagentuuriga Level up (heida nende tegemistele pilk peale siit kaudu) virtuaalne taskuteatmik? Kui soovid ka selle teose valmimisse oma panuse anda, siis saada mulle oma lemmiktööriista kohta info emaili aadressil helo_tamme@yahoo.com. 


Olen suur kohvi fänn, kui minu postitused sind kõnetavad, siis võid mulle tänutäheks virtuaalse kohvi osta ;) https://www.buymeacoffee.com/helotamme 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar