pühapäev, 2. märts 2014

Balbiino töökuulutus: räägi oma lugu ja kõneta nii ka "töötarbijaid"

„Väikeses linnakeses asub maailma suurim ja müstilisim šokolaadivabrik. Selle väravad on alati suletud ja keegi ei tea, mis nende taga sünnib. Kuni ühel päeval teatab vabriku direktor härra Willy Wonka, et viis Kuldpileti võitjat pääsevad tema šokolaadivabrikusse..:“ ja lugu hakkabki hargnema. Juba tulevad silme ette kaadrid filmist Jonny Depiga ning tahes tahtmata tekib šokolaadi isu.

Millegipärast meenus mulle Charlie šokolaadivabrik kui möödunud nädalal juhtusin lugema Balbiino TOOTMISTÖÖLISE töökuulutust, mis algas pöördumisega: „Kas Sa oled kunagi unistanud tööst jäätisevabrikus?...“

Ma arvan, et ma ei eksi, kui väidan, et viimasel ajal on ettevõtted üha enam üritanud oma töökuulutustes välja tuua pakutava ametikoha poolt loodavat väärtust, rõhutatud inimese rolli antud ametikohal ning rolli tähtsust. Just agu ka siin Balbiino töökuulutuses on välja toodud, millise olulise võimaluse inimene, kes antud ametikohale tööle asub, saab:  „Sinu võimalus olla osaline maitsvate jäätiste valmistamisel“.

Lihtsamate tööde tegijate ehk töötarbijate (nagu Agu Vahur neid oma raamatus „Tõhus värbamine“ nimetanud on) töökuulutused peaksid olemagi üldjuhul suhteliselt lihtsad ja sisaldama praktilist loetelu pakutavast – seda on Balbiino töökuulutuses ka järgitud. Oluline on sellistes kuulutustes tuua välja kõik hüved, mida antud ametikohal ka pakutakse, nagu näiteks: töötasu, transport (on see soodustingimustel või tasuta), toitlustus (soodustingimustel või tasuta), ettevõtte toodete soodustingimustel ostmise võimalused, tööriided, väljaõpe jne.

Lisaks tahan tähelepanu pöörata töökuulutuses välja toodud kandideerimisprotsessile: palutakse saata CV või kontakteeruda telefoniteel. Oluline on teada, et selliste lihtsamate ametikohtade puhul tuleks kandideerimine teha inimestele võimalikult lihtsaks, pole mõtet nõuda igasuguste põnevate kandideerimisdokumentide (ilmselgelt oleks motivatsioonikirja nõudmine siinkohal ülepaisutatud) esitamist, kui tegelikult on vaja ainult inimese kontaktandmeid ja ehk ka lühidat töökäiku.


Soovitused töökuulutuse koostamiseks:
-       Nn töötarbijatele suunatud kuulutuses too välja konkreetsed ja praktilised hüved, mida antud ametikohal töötavatele inimestele pakud.
-       Arvesta kandideerimisprotsessis ka ametikoha keerukust, mida lihtsam ametikoht, seda kergem peaks inimesel olema kandideerida.
-       Töökuulutus aitab sul potentsiaalsetele kandidaatidele oma lugu rääkida: igal su töötajal on ettevõttes oma oluline roll täita, ka kõige lihtsama töö tegijatel. Leia üles selle tähendus ning rõhuta seda ka kuulutuses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar