pühapäev, 4. jaanuar 2015

Võida tähelepanu minimalismiga!

Oled sa kunagi mõelnud, kuidas püüda sobilike kandidaatide tähelepanu, kui keskmiselt peatub ühe tööotsija pilk töökuulutusel ca 50-77 sekundit (täpsemalt saad selle kohta lugeda minu novembrikuu postitusest, mis on leitav siin), siis mis on sinu töökuulutuse juures need elemendid, mis teda kõnetaks ja kandideerima paneks?

Saan täitsa aru värbajate kimbatusest bingo-kandideerijate vältimiseks lisada töökuulutusse terve ametijuhend ja igaks juhuks veel mõned punktid veel peale ka. Kui teatud ametikohtade (näiteks raamatupidaja, kes peab tundma seadusi, programme ja ka raamatupidamist) puhul on keskmisest enamate nõuete lisamine täitsa arusaadav, siis teatud ametikohtade puhul ei ole see tihtipeale põhjendatud. Kui just Superman’i ei otsita :)!

Ka minimalistlik töökuulutus võib endast rääkima panna ja mõne sõnaga (sõna otseses mõttes) ära öelda, keda otsitakse ning kuidas kandideerida. Hea tõestus sellest on hiljuti avaldatud reklaamiagentuuri Optimist töökuulutus, millega otsitakse DISAINER’it sloganiga „üks täht on puudu“! Selline loov ja leidlik lähenemine antud personaliotsingule annab ülevaate ka ettevõtte kultuurist - fun on OK.
Oskuslikult on siinkohal välditud pikka kandidaatidele esitatavate nõuete loetelu (varasem töökogemus, haridus, programmide tundmine jne, jne) ja  lisatud lihtsalt märge, et portfoolio tuleks saata vastaval aadressil Antile.


Soovitused töökuulutuse koostamiseks:
- sobilike kandidaatide leidmiseks on oluline paeluda lugejate tähelepanu; üks võimalus selleks on kasutada väga minimalistlikku töökuulutust nagu reklaamiagentuur Optimist seda teinud on.
- keerulisemate ametikohtade puhul tasuks kaaluda, mis on need kõige olulisemad nõuded ja ainult need kuulutuses välja tuua, nii saad vältida pikki kirjatükke ning tagada, et huvilised ikka kuulutuse läbi ka loeksid.
- loovate tööde puhul (nt arhitektid, disainerid jne) on inimestel tavaliselt ette näidata ka portfooliod tehtud töödest. Nõuagi ainult seda kandideerimisdokumendina, ülejäänud oskusi saad juba töövestlusel hinnata!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar